Passz opciót


Futás vagy passz?

passz opciót

Majd a snap után kitaláljuk! Erről lesz szó playbook rovatunk mai részében.

Válaszd a hozzád illő korlátlan csomagot!

Mi is ez pontosan? Az RPO a zone-read mondhatni továbbfejlesztett, átalakított változata, ahol a futó-opció mellé egy passz-opció társul.

Ismét köszönöm az eddigi pozitív visszajelzéseket a komment szekcióban. Korábbi elemzések során a Manchester United alap taktikai megoldásait tekintettük legfőképpen át a különböző kezdőcsapatok segítségével. Ezúttal elemezzük ki együtt, hogy mi kellett ahhoz, hogy a Manchester United ennyire simán nyerjen a Brighton ellen. Ole Gunnar Solskjaer ezúttal is a s preferált formációt választotta a mérkőzéshez.

Az irányító a snap után vagy passz opciót már a snap előtt eldönti, hogy a védelem mozgása snap előtt a felállása alapján milyen játék fog következni. Erről passz opciót csak ő tud, legalábbis a döntéstől függetlenül minden egyes támadó azt csinálja a pályán, ami előre meg volt beszélve.

A falemberek futáshoz blokkolnak, az elkapók pedig útvonalat futnak, bármilyen döntést is hoz a QB.

Van-e Can problémánk, avagy Klopp elhozza a totális futballt? Közzétéve Szerző: guthmate E bulváros cím az idei szuper fluid csapategységre és nem egyéniségekre építő as formációjának taktikai és statisztikai elemzését takarja. Sejthetitek nagy kedvencem a téma, mostanra már talán nem is elhamarkodott a kisminta probléma miatt. Alapvetően két részből fog állni a monstre poszt. A statisztikai elemzéssel én, míg a taktikai elemzéssel Szücsi jelentkezik.

Miért alakult ki? Kezdjük kicsit bitcoin mag, az alapoktól, de ígérem, rövid leszek. Erről volt már szó a vs védelmek cikkünkben is, de érdemes lehet feleleveníteni az alábbi ábrával.

Játék törlésével kapcsolatos irányelvek

Ezen kívül 8 darab zónát is megkülönböztetünk a védőoldalon, hármat a hátsó régióban, 5-öt pedig a line of scrimmage-hez közelebb. Erről pedig a Cover ABC cikkünkben beszéltünk, de itt is megmutatnám az egyszerűség kedvéért.

Ezekből látható tehát, hogy lyukakból és zónákból összesen minimum 14, de akár 16 is lehet, ezt pedig 11 védőnek képtelenség egyszerre fedeznie. Tehát passz opciót olyan védők, akik vagy két zónáért felelősek, vagy egy lyukért és egy zónáért.

passz opciót

Honnan ismerjük fel az RPO-t? Ugyanis elsőre sima futásnak vagy sima passzjátéknak tűnhetnek.

Tisztességtelen előnyszerzéssel kapcsolatos irányelvek Szétkapcsolással és megszakadással kapcsolatos irányelvek Ha másként nem rendelkezünk, a következő általános szerződési feltételek szabályozzák a játékosok jogait az internetkapcsolat vagy a játék megszakadása esetén. A szétkapcsolódás-védelem olyan eszköz, amely védelmet nyújt a potban résztvevő játékosoknak abban az esetben, ha játék közben véletlenül megszakad az internetkapcsolatuk. Ha egy játékos kapcsolata megszakad, később visszatérhet a leosztásba feltéve, hogy használja a szétkapcsolódás-védelem eszköztés folytathatja azt a játékot, amelybe már pénzzel is beszállt a szétkapcsolás előtt.

Azonban a labda átadásától vagy elpasszolásától függetlenül két biztos jele passz opciót egy RPO-nak: — A fal futáshoz blokkol Előre felé nyomulnak és nem hátrafelé lépnek pass protectionbe. A leggyakrabban bubble screen, slant vagy seam útvonalak jellemzők az RPO játék passzainak célpontjai esetén.

Fűzővel kifelé!

Viszont legtöbb esetben shotgun formációból indul a játék, hiszen az irányító így látja át legjobban a védelmet és a figyelendő védőjátékost. A snap előtti olvasás Ahogy az elején említettem, az RPO-t lehet snap előtti és snap utáni olvasással is kivitelezni. Kezdjük a talán kevésbé izgalmas, viszont könnyebben megmutatható snap előttivel. Előbbi, tehát a box count read egyszerűen arról szól, hogy az irányító megszámolja, hány védő van a boxban, aki odaérhet a futásra és megállíthatja azt.

Nagykeró a YouTube-on!

Ha több van, mint blokkoló támadó, akkor nem okos döntés futni, hiszen lesz egy szabad ember a futóra. Viszont ha ugyanannyi vagy kevesebb védő van a boxban, mint blokkoló, akkor mehet a futás!

passz opciót

Az előző játéknál maradva, jelen esetben három elkapó van Rodgers bal oldalán, viszont csak két védő, aki reálisan odaérhetne a játékra.

A lila vonalon túl LoS-től 7 yardra már nem számoljuk a védőket, hiszen nekik nincs esélyük hamar megállítani a passzt, illetve jelen esetben a sárga vonal box felőli oldalán lévő linebackert sem vesszük számításba, mivel ő befelé figyel és nem a legközelebbi elkapóra áll fel.

passz opciót

A támadókoordinátor azt a védőt célozza ezekkel a játékokkal, akinek egyszerre van felelőssége egy lyukért és egy zónáért is. Az irányító pedig az ő mozgására reagálva dönti el, mi is legyen a labdával. Nézzünk is egy példát.

passz opciót

A Chiefs az egyik legtöbbet használja ezt a koncepciót, így tőlük hoztam egy játékot. A támadófal futáshoz blokkol, mindeközben az elkapók útvonalakat futnak.

Hogyan lehet neked is Vodafone Pass csomagod?

Két slantet is láthatunk, de nem ezek a fontosak, hanem a seam route Kelcetől és a bubble screen a slot elkapótól. Ha a helyén marad, akkor mehet a futás, viszont ha felmozog, akkor elsődleges opciónak Kelce seam route-ja a megoldás, ha esetleg valami oknál fogva ő sem lenne megjátszható slot corner vagy safety oda mozogakkor mehet a bubble screen.

Nézzük meg a játékot mozgás közben. Writing an RPO-article for fuzovelkifeletried some video editing. Proud of myself, I think this is awesome!

Így találsz meg minket

Ismét kiemelném a gyors labdaelengedést, ugyanis ez nélkülözhetetlen egy RPO-nál. Akkor mire is jó az RPO?

passz opciót

Leegyszerűsíti az olvasásait az irányítónak. Alapesetben shotgun felállásban kapja az irányító a labdát és a labda átnyújtásának pillanatában dönthet: átadja vagy megtartja és egyből passzol.

  • Hét éve van a csapatnál, túlzás nélkül a klub történetének legjobb szárnyvédője, de nagyon közel állt hozzá, hogy ezt a fejezetet lezárja az életében, és elfogadja a Manchester United, a Milan, vagy a PSG ajánlatát.
  • Futball szótár – Nagykeró

A passzolás nélkül ez teljesen igaz a zone-read játékokra is, azonban míg ott legtöbb esetben a defensive endet figyelte a QB, az RPO-nál egy linebacker vagy egy defensive back mozgására reagál. Az RPO sok rövid játékkal jár. Viszont ha az ellenfél védelme tudja, hogy sokat használod, akkor a safetyk feljebb fognak lépni, hogy limitálhassák a támadók opcióit.