Kereskedési hírek, Budapesti Értéktőzsde


A kategóriák elkülönítése azért fontos, mert egyrészt több rés technikát használok, másrészt eltérő kockázatkezelést kell alkalmazunk a különböző kockázatú részvények esetében. Milyen esetekben léphetünk pozícióba, ha hírek hatására rés alakul ki?

Amit a résztvevőink mondanak

Egyik jól használható jelzés, hogy kialakul egy csökkenő, vagy emelkedő kitörési rés rés, majd pedig a rést követően várjuk a korrekciót, a rés részleges betöltését. Ekkor pedig keressük a fordulós jelzést. Ideális esetben ezekben a fordulatokban egy tőzsdei hír van a rés mögött, és a napos kép szerinti irányt kötjük, de a kereskedési hírek nem új csúcson alakul ki.

A jelenlegi bikapiacon azokban az esetekben találkozom ezzel, amikor a részvény alapvetően emelkedő trendben mozog, de korrigál az árfolyama a kereskedési hírek képen.

  • Hogyan kereskedj hírek segítségével- híralapú kereskedési stratégiák - Admiral Markets
  • Bináris opciók vétele

Majd érkezik egy jó hír, és megindulnak a vevők. Mivel nem új csúcson van az árfolyam, így van szabad tér az előző csúcsig és felbátorodnak a vevők. Ezt használjuk ki napon belüli kerekedésben.

kereskedési hírek

Ez tehát a rés kereskedés kitörési, trendkövető változata. Nézzünk néhány példát. Az alábbi képen nyitási rés részben betöltődik, azaz a kitörés utáni visszatesztelést, korrekciót követjük.

kereskedési hírek

Itt egy szép fordulós jelet kaptunk dupla alj alakzat formájában. Piros nyíl jelöli a belépési pontot, a dupla alj nyakvonal áttörését.

A hírek és a kereskedés

Majd pedig azt is láthatjuk, hogy az emelkedés elhal, oldalazás után esést tapasztalunk. A következő példában már egy small cap részvényt követhetünk hasonló módon. Az emelkedésben 4 dollárról 4,5 dollárig megy az árfolyam, majd jön a korrekció, és 4 dollárnál itt is fordulós alakzatot látunk dupla alj ismét. Kimerülési résekhez kapcsolódó technika A másik megoldás azokhoz az esetekhez tartozik, amikor a rések miatt kimerül a piac.

  1. Hírek, tippek, cikkek, blogok alapján soha nem fektetek be - Opciós Tőzsdei Kereskedés
  2. Beállítások módosítása Mik a sütik?
  3. Aki pénzt keres otthon vélemények
  4. Az internetes beruházási projektek áttekintése
  5. Tőzsde hírek kereskedése: 7 dolog, amire figyelek rések tőzsdei kereskedése során
  6. Bináris opciók a platformon

Például új történelmi csúcson, több éves mélyponton alakul ki a rés, vagy egy fontos támasz, ellenállás alatt. Mi számít fontos támasznak ellenállásnak? Támaszok, ellenállások, szintek: csúcsok, mélypontok, kerek számok, maximum, minimum szintek Ebben az esetben tehát az aktuális trenddel ellentétesen alakul ki a rés.

Például emelkedő trendben lefelé mutató rést látunk, csökkenő trendben pedig felfelé mutató rést. Az alábbi példában azt látjuk, hogy a 2 dolláros kerek érték kerül visszatesztelésre, de egy technikai réssel indul a kereskedés.

Jelentkezés megerősítése

A fő opciós prémiumszámítási modell itt a csökkenő trend, és az emelkedő rés ezzel ellentétes. Majd itt is egy fordulós alakzat most dupla csúcs után lépünk be short pozícióba. Kockázatkezelés nélkül nem lesz eredményes a kerekedés A tőzsde hírek nyomán kialakult rések kereskedése nagyobb tapasztalatot igényel, ugyanis nagyon sok rossz lehetőséggel is fogunk találkozni.

Ezeket pedig ki kell tudnunk szűrni.

  • Újraindult a kereskedés a magyar tőzsdén - gajdospinceszet.hu
  • A bináris opciós opciók mutatója

Ennek ellenére is számos kereskedési hírek jelet kapunk, ami veszteséges ügyletet, jobb esetben nullába húzott pozíciót jelent. Részletesen nem tárgyaltam fent a belépési helyzeteket, és kockázatkezelési szabályokat, mivel kategóriánként meghatároztam fent 3 kategóriát eltérőek.

PannErgy Nyrt.

De minden esetben kezeljük a kockázatot, stop megbízást használunk és hozam-kockázat becslést is végzünk. Erről a témáról bővebben itt: Hozam kockázat arány számítás, hozam kockázati mutató és összefüggései 7. Hogyan teszteljük a kereskedési stratégiát?

Portfolio Global kereskedési felület használata 1.

A hírekre történő kereskedés nagy gyakorlati tapasztalatot igényel. Tehát először szerezzük meg az elméleti ismereteket, írjuk össze a szabályainkat, majd kezdjük el tesztelni demó számlán, vagy szimuláció segítségével.

Bár a demó kereskedés is jó lehet, de ha hatékonyan, gyorsan szeretnénk gyakorolni, és tesztelni, akkor érdemes inkább szimulációkat végezni.

kereskedési hírek

A tradingsim például kifejezetten daytrade kerekedés szimulációjára alkalmas program.