Stratégiai trendvonalak, Trendvonalak


Ez havi chartot jelent.

Momentumra épülő trendkövető stratégia

Mindenképpen nevezd át a trendvonalat pl: BBoss vagy Havi Trendvonal hogy meg tudd különböztetni őt a többitől. Ez hetes chartot jelent. Mindenképpen nevezd át a trendvonalat pl: Boss vagy Heti Trendvonal hogy meg tudd különböztetni őt a többitől.

  1. Kereskedés trendpéldában
  2. Opciók titkokat cserélnek

Ez napi chartot jelent Mindenképpen nevezd át a trendvonalat pl: Worker vagy Napi Trendvonal hogy meg tudd különböztetni őt a többitől. Ha ezekkel megvagy, akkor berajzolhatod h4 4órás charton a trendvonat illetve csatornát.

Trendvonalak azonosítása A trendvonalak azonosítása inkább művészet, mint tudomány, de mindent összevetve nem egy bonyolult művészeti ág.

Ha nem egyértelmű a 4 óráson hogy hol vannak a swing low illetve high-ok akkor menj át finomítani órásra! Ez nem azt jelenti, hogy óráson kell berajzolni a trendvonalat csak ott jobban, be tudod igazítani a gyertyához a vonalat.

„A trend a barátod.”

Így pontosabb lesz a vonal megbízhatósága. Fél órásat nem nézünk, mert sok rajta a zaj. Rsi 14 itt is átírjuk a szinteket 70,30 ról 80,20 ra!

stratégiai trendvonalak

Macd 12,26,9 Exponenciális Mozgóátlagok: ema ; ema ; ema Parabolic SAR Round Numbers Kiegészítheted még ezekkel, de nem szükséges: Ha megvannak a trendvonalak és jól vannak berajzolva, akkor az alábbiak adják a belépési pontokat.

A stop szintek csak példaként vannak minden devizapárnak más az optimális stop szintje mivel stratégiai trendvonalak a likviditásuk illetve a napi range-ük.

stratégiai trendvonalak

Vételi jelzések: Ha az ár érinti a trendvonalat és a Stochastic extrém tartományban van vagy a körül 20 illetve RSI 14 is extrém tartományban mozog és megvan az új swing low pontunk akkor nyithatjuk is a pozíciót vételre. A vételi jelet erősítheti még szignál gyertya vagy kerek szám illetve Fibonacci szint. De nem árt figyelemmel kísérni.

stratégiai trendvonalak

Viszont profit célunk lehet arányú is tehát 20 pip es stop nál tp Profit célunk lehet még kerek szám vagy Fibo szint, mert lehet, erről visszafordul a pár így jobb realizálnia profitot! Eladási jelzések: Ha az ár érinti a trendvonalat és a Stochastic extrém tartományban van vagy a körül 80 illetve RSI 14 is extrém tartományban mozog stb.

Korrekciós trend, korrekciós csatorna törés - Forex Klub

Az eladási jelet erősítheti még szignál gyertya vagy kerek szám illetve Fibonacci szint. Viszont profit célunk lehet arányú is stratégiai trendvonalak 20 pip es stop nál tp Profit célunk lehet még kerek szám vagy Fibo szint, mert lehet, erről visszafordul a pár így jobb realizálnia profitot!! Ezen a képen beraktam az összes indikátor, de nem javaslom ennyi indikátor egyidejű használatát, mert zavaró stratégiai trendvonalak De Stoch és Macd mindenféleképpen kell, ha kezdő vagy! Figyeljünk arra is nehogy trendtörés következzen be!

Ha megtörtént stratégiai trendvonalak trendtörés onnantól kezdve a trendvonal ami pl ellenállás volt az támogatás lesz! De csak akkor, ha az ár azt már visszatesztelte illetve vagy Macd megerősítette azt!

A trend fogalma

Ilyenkor bátran beléphetünk egy vételre! Fordítva is így működik! A következő oldalon prezentálom!