• English
  • Deutsch
  • Magyar
  • Pincészetünk
  • Boraink
  • Technológia
  • Kapcsolat
Nincs bejelentkezve Belépés

Hagyományos fajtáink

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Területeinken három vörös (Kékfrankos, Cabernet és Blauburger) és egy fehér (Chardonnay) fajtát termelünk. Az előző pontban leírtak alapján érthető, hogy a vegyszermentes szőlőtermesztés élőmunka igénye, és ezzel költsége, többszöröse a hagyományos, vegyszeralapú technológiáénál. Ezért aztán a mi, a minőség érdekében terméskorlátozott Kékfrankosunk, vagy Bikavérünk bioborként csak akkor adható el, ha minőségében legalább olyan jó, mint a hagyományosak. Ettől függetlenül, nem célunk a hagyományos borokkal folytatott versengés, mert a bio minősítésű boraink, jó minőségük mellett, a bioborok különleges előnyeivel is rendelkeznek, azaz nemcsak ízletesek, de egészségesebbek is a hagyományosoknál. Ugyanakkor, egy további fejlesztéssel, gyakorlatilag a világon egyedülállóvá tettük ezeket a borokat is az