Opciós záradék, Totalcar - Tanácsok - Hogyan kell az elidegenítési korlátozást töröltetni?


AUTÓ – “HITELESEKNEK”

Takarékszövetkezet Opció? Az én autómon? Pedig lehetséges.

opciós záradék

Ha Önnek már volt autóhitele, finanszírozással vásárolta gépjárművét, akkor sajnos előfordulhat, hogy az adósság visszafizetését követően, - amikor egy újabb hitelt szeretne rá felvenni, vagy el szeretné adni - akkor szembesül vele, hogy jelenleg még a jármű nyilvántartási rendszerben úgynevezett opció van az autón.

Vagyis, jelezve van, hogy hitellel terhelt a gépjármű.

Okmányirodai Ügyintézés

Egyszerre egy járművön csak egy hitel lehet, szóval addig nem értékesíthető tovább, vagy nem terhelhető a jármű, amíg ez az opció látszik az okmányiroda rendszerében. Mi a teendője ilyen esetben?

opciós záradék

Semmiképpen se ijedjen meg! Az, hogy opció van az autóján, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy ezzel egyidejűleg tartozása is fennáll a hitelintézeténél.

A törzskönyv, a jármű tulajdonjogát igazoló okirat.

Közúti közlekedési okmánykiállítással nem járó záradék bejegyzése, törlése iránti kérelem

Ennek a kis zöld kártyának a birtoklása - amin az autó és tulajdonos adatai azon kívül a törzskönyv sorszáma szerepel - nem biztosítja azt is, hogy az okmányiroda által bejegyzett opciótörlésre is került. Ennek sajnos minden esetben Önnek kell utánajárnia.

opciós záradék

A törzskönyv kiadása mellett a finanszírozó egy nyilatkozatot is átad a volt adósnak. Őket tájékoztatja a bankhogy Önnek már feléjük semmilyen tartozása sem áll fenn.

opciós záradék

Ezzel a határozattal kell elfáradnia az okmányirodába, és azt töröltetni. A törlési opciós záradék 2.

Ha a törlés megtörtént, utána a gépjármű átíratható, illetve bejegyezhető egy új opció is. Abban az esetben, ha Ön opciós záradék a gépjárművet, akkor a forgalmi, és a törzskönyv saját névre való visszaíratásakor, rendezésre is kerül a járműnyilvántartásban a tulajdonviszony, és nem kell opciótörlési illetéket fizetni.

Van egy autóm, amit hitelre vásároltam. Néhány napja sikerült előtörlesztenem a teljes hátralevő összeget. Meg is kaptam a banktól a törzskönyvet és az igazolásokat, hogy nincs már tartozásom.

Sajnos a finanszírozók nem hívják fel a figyelmet kellően az opció törlésére, de remélhetőleg jövőben ez már Önnek sem fog problémát okozni.