Opciós spekuláció


Forintpiaci spekuláció, de hogyan?

pénzkeresés új módja

A piaci elemzők többsége szerint az árfolyamerősödés fundamentálisan nem indokolt, folyamatosan fennáll az esélye egy hirtelen gyengülésnek, ugyanakkor léteznek olyan meglátások is, melyek szerint túl óvatos jegybanki magatartás esetén könnyen sávszélig mozdulhat az árfolyam.

Járai Zsigmond egyfajta verbális intervencióval igyekezett megállítani a forinterősödést, melynek a piacon opciós spekuláció hatásai voltak. Ilyen közel a sávközelhez érdemes elgondolkodni, hogy egy esetleges hirtelen gyengülést miképpen használhatnak ki a kisbefektetők is.

Mi az opció és mire használható?

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a forintgyengülésből devizaeszközök vásárlásával profitálhatunk. Akinek a kockázatviselő képessége alacsonyabb, az "egy az egyben" ügyletekkel operálhat, akinek jobb idegzete van, annak érdemesebb világkereskedelmi rekord határidős illetve az opciós piac nyújtotta tőkeáttételes lehetőségekkel próbálkozni.

Jelen írásban nem kívánunk kitérni arra, hogy milyen indokok okozhatnak forinterősödést vagy gyengülést, ugyanakkor jeleznénk, hogy nem vagyunk meggyőződve arról, hogy mindenképpen jelentős korrekció kell hogy történjen az árfolyamban. Döntő, hogy a forró pénzek kivonása milyen kamatszintnél indul be, illetve a devizahitelek felvételében történik-e változás, az állami devizakötvény-kibocsátásából opciós spekuláció euró mennyiség konverziója mikor és milyen módon történik.

Ajánlom A tőzsdei ügyletek nyeresége után nem kell a magánszemélyeknek adót fizetniük, nem csoda tehát, hogy az árfolyammozgásokban üzletet látók, még ha jelentős magánvagyonnal rendelkeznek is, nem igazán ostromolják a pénzintézeti treasuryket megbízásaikkal. Nem ilyen egyértelmű azonban a helyzet a cégek esetében. Szélsőséges vélemény szerint, az exporttal vagy importtal foglalkozó vállalkozás, ha nem köt fedezeti ügyletet, spekulánsként viselkedik arra "fogad", hogy az árfolyamok vagy nem változnak vagy a számára kívánatos irányban mozdulnak el. Az Inter-Európa Bank IEB vezérigazgató-helyettese, Sebők Sándor úgy látja, hogy az érintett cégeknek még mindig csak kisebb része él a fedezeti lehetőségekkel, sokan inkább kockáztatnak.

Az írás semmiképpen sem értelmezhető forint vételre vagy eladásra vonatkozó direkt ajánlásnak. A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire.

A bizalmatlanság is visszatart a spórolástól

Tudj meg többet Egyszerű stratégiák. Kezdjük tehát a tőkeáttétel nélküliegyszerű stratégiákkal. Írásunk keretei között az euróval szembeni stratégiákkal foglalkozunk, más devizák esetében a sémák nagyjából ugyanezek.

NEW MILLIONAIRES - HOW ARE THEY MAKING THEIR MONEY Documentary

Megtehetjük, hogy forint megtakarításunkat egyszerűen átváltjuk euróra, majd ezt elhelyezzük devizabetétben vagy kötvényt, részvényt stb. Ilyenkor bukjuk az oda- illetve visszaváltás költségét, valamint kötvények és részvények esetében egyéb, árfolyamon kívüli kockázatokat is felvállalunk.

Bitcoin vs USD diagram

Egy hasonló, opciós spekuláció direkt konverzió nélküli lehetőség, ha olyan forinteszközöket vásárolunk, ahol a megtérülés euróban denominált eszközöktől függ. Ilyen lehet egy forintban jegyzett befektetési alap, mely euró eszközöket tart pl.

Logót vált az Erste

Az utóbbi likviditása miatt nem tekinthető olyan terméknek, mellyel rövid távú árfolyamváltozásra lenne érdemes spekulálni. A tőkeáttétel nélküli pozíciók után foglalkozzunk két olyan ügylettípussal, ahol a spekuláció valóban elnyerheti igazi értelmét.

Az egyik ilyen ügylettípus az ún. Ez a cikk folytatódik.

hány ember keres bináris opciókkal